Om blijvende veranderingen te creëren moet je aan het werk met je hart & brein

Wij mensen zijn stuk voor stuk een ingewikkelde combinatie van onze gedachten, gevoelens en gedragingen. Dankzij recente ontwikkelingen in de neurowetenschap kunnen we nu precies zien hoe  – het hart en je brein – met elkaar samenwerken.

Deze nieuwe inzichten zorgen ervoor dat je effectiever dan ooit tevoren veranderingen kan aanbrengen in jezelf, je leven, je werk en ook binnen een organisatie.

Ik ben gespecialiseerd in het combineren van neurowetenschap met andere, meer gevestigde benaderingen als het gaat om training, coaching en therapie.

Mijn Hart & Brein methode voorziet je van:

  • positieve en blijvende veranderingen op individueel en professioneel vlak
  • handvaten die je in staat stellen om ook in de toekomst te blijven veranderen en helen.

Je kunt nieuwe verbindingen creëren in je brein en daarmee een geheel andere manier van denken, voelen en handelen

Wetenschappers waren ervan overtuigd dat het volwassen brein niet in staat is om te veranderen, maar de neurowetenschap heeft onthuld dat je brein eigenlijk ontzettend maakbaar is, ook nadat het is volgroeid. Bovendien kunnen wij zelf bepalen hoe we ons brein veranderen.

Dit staat bekend als zelf- aangestuurde neuroplasticiteit en dit staat bij mijn aanpak centraal. Mijn cliënten leren hoe ze toegang krijgen tot hun oude neurale netwerken die hun gedachten en overtuigingen negatief beïnvloeden – en hoe ze deze kunnen veranderen in nieuwe en positieve patronen.

Je bent in staat om invloed uit te oefenen over wat je denkt en gelooft, en zodoende over hoe je, je voelt en gedraagt, ongeacht wat er in jouw verleden heeft plaatsgevonden.

Je hart is wijzer dan je beseft

De wetenschap heeft kortgeleden ook ontdekt dat het hart een eigen breintje bevat. Dit wordt ook wel het kleine brein genoemd en bestaat uit zo’n 40.000 gespecialiseerde neuronen die onafhankelijk van je brein denken, doen en voelen.

Door te leren hoe je in contact komt met dit hart-brein kan je werken aan  zelfkennis, intuïtie, compassie en je creativiteit. Een gezond en open hart is een bron van onmiskenbare wijsheid.

Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat het hart-brein een ingrijpende invloed kan uitoefenen op het immuunsysteem, in een positieve en ook negatieve zin. Wanneer ons hart is beschadigd, is ons hele lichaam aangedaan – en het is bekend dat ons hart fysiek beschadigd kan raken door emotionele pijn en rouw; Het is daadwerkelijk mogelijk om te lijden aan een gebroken hart.

Ik werk met mensen om ze te helpen met:

  • het helen van een hart na emotioneel trauma en verlies;
  • toegang krijgen tot de wijsheid van het hart-brein

BLOG →

AGENDA →

WORKSHOP Heart & Brain training

8 mei: 21:00 - 10 mei: 19:00

WORKSHOP Hart & Brein training

5 juni: 21:00 - 7 juni: 19:00

WORKSHOP Heart & Brain training

19 juni: 21:00 - 21 juni: 19:00

RETREAT Heal Camp

26 juli: 13:00 - 2 augustus: 13:00

WORKSHOP Heart & Brain training

23 oktober: 21:00 - 25 oktober: 18:00

Load More Events

You were born with wings
Why prefer to crawl through life?
~ Rumi