WIJSHEID VAN TRAUMA
Met hart & brein naar heling

Hoe heel je jezelf van trauma als je zelf geen psycholoog bent?
Anouk Bindels, psycholoog en auteur van het boek ‘Wijsheid van trauma’, reikt in dit boek gedegen kennis en praktische hulpmiddelen aan om trauma en verlieservaringen te helen. Anouk benadert dit onderwerp vanuit een holistische en spirituele visie.

Het persoonlijke leven van de auteur, is getekend door grote, traumatische verliezen. Op 19-jarige leeftijd verloor zij haar jongste broer in een tragisch ongeval. Tien jaar later stierf haar eerste echtgenoot aan kanker, en in 2007 pleegde haar tweede echtgenoot zelfmoord. Gedurende vele jaren daarna verkeerde zij in een constante overlevingsstaat, wat leidde tot chronische stress, ernstige stoornissen van het immuunsysteem, aantasting van het zenuwstelsel, verlamming van haar benen en uiteindelijk kanker. Haar leven was volledig ontspoord.

Gedesillusioneerd over tal van conventionele medische behandelingen, zocht en vond zij haar eigen genezingspad in de positieve psychologie, neurowetenschappen en de kennis over energie en meditatie uit de traditionele oosterse filosofie. Zo ontwikkelde ze de genezingsmethode waar ze nu mee werkt. Anouk combineert elementen uit verschillende wetenschappelijke disciplines en behandelingsvormen en is daarin zeer succesvol.

Als psycholoog hoort Anouk het dagelijks van haar patienten: starre diagnosen en behandelingsvoorschriften gaan voorbij aan de gevoeligheid en diepere behoeften van mensen. Dit veroorzaakt onnodig lijden. Haar oplossing is het Hart & Brein helingsproces, dat zich richt op de verbinding tussen de innerlijke en uiterlijke wereld, lichaam en geest, en hart en brein.

Met behulp van het Hart & Brein helingsproces leren mensen met verlies- en trauma-ervaringen om liefdevol en in hun eigen tempo de draad van hun leven van binnenuit weer op te pakken. Zo kunnen ze in een gezond lichaam met een heldere focus een nieuwe werkelijkheid opbouwen. Anouk zet in Wijsheid van trauma uiteen hoe je door bewust andere en betere keuzen te maken, hart en brein opnieuw met elkaar kunt verbinden – ten voordele van zowel het individu als de samenleving.

Zowel in haar eigen leven als in haar psychologenpraktijk heeft ze gezien dat de gangbare denk- en behandelmodellen voor veel mensen onvoldoende aanknopingspunten bieden voor de complexe mentale, emotionele en lichamelijke processen die met trauma en verlies gepaard gaan.

In dit boek beschrijft ze haar ervaringen en visioenen en laat ze zien hoe belangrijk het is om je te richten op het gevoel van liefde. Ook beschrijft ze natuurlijke behandelmethoden voor zelfgenezing en zelfregulatie. De rode draad van het boek is Anouk’s persoonlijke en zeer indrukwekkende verhaal van genezing van trauma en verlies.
Eerder deed zij onder het pseudoniem Anna Willems verslag van haar genezingsproces in het eerste hoofdstuk van de Nederlandse uitgave van het boek ‘Becoming Supernatural’ van dr. Joe Dispenza, ook uitgegeven door uitgeverij Succesboeken.nl

Over de auteur:
Anouk Bindels (1961) is psycholoog, systeemtherapeut, coach en trainer. Ze heeft al vele jaren haar eigen praktijk. In de loop der jaren heeft zij haar kennis en professionele vaardigheden voortdurend verdiept door middel van diverse bijscholingscursussen in Nederland, Zwitserland, Duitsland, India en de Verenigde Staten. Zij combineerde deze veelzijdige, internationale oriëntatie met haar professionele inzichten en persoonlijke levenservaringen en ontwikkelde een bijzondere benadering: het Hart & Brein helingsgsproces. Hierbij slaat zij op kundige wijze een brug tussen de moderne neurowetenschap en traditionele oosterse filosofie, tussen cognitieve psychologie en spiritualiteit. Haar eigen leerproces wat betreft het omgaan met verlies, trauma en ziekte vormt de rode draad in haar boek, ‘Wijsheid van Trauma’.

Kijk in het boek

NIEUWSBRIEF →

Wijsheid van Trauma

Wist jij dat traumatiserende gebeurtenissen worden opgeslagen als impliciete emotionele en fysieke toestanden en niet [...]